גזר בכל פינה
הגזר נחשב בארץ לירק מובן מאליו, כמעט כל אחד יספר לכם שאין לא כלום נגד הגזר.
יש כאלה שיגידו שהם אפילו בעד הגזר, חחחחה. יש כאן סימפטיה לכתום הקטן והממזר הזה.
העגבניה המדהימה הזו
העגבניה, אולי יותר מכל הירקות בבית, היא חלק בלתי נפרד בכל ארוחה כמעט.
יש בה איכויות מדהימות המאפשרות לשלב אותה בהצלחה בכל נגיעה כמעט הקשורה לבישול.
מעדניה קטנה ומחרפנת
לפני כמה שנים עברתי להתגורר בצפון.
השנים של נסיעות הלוך חזור דרך, ובדרך אל הבית היו מרתקות. לקח לי שנים לבנות את הבית. כך לאט לאט התוודעתי לכבישים, לאנשים, לשכונות ולחנויות באזור, כמובן כמו תמיד וכמו כולם חיפשתי את החנויות שהיה לי בהם צורך, אבל גם עניין.
סלק סלק תרדוף
לא, חס וחלילה  לא במובן הרע, אלא כי אם במובן של להט הביס בפרי האדמה הזה.
הצבע הכתום שולט בצלחת
אני אוהב את הצבע הכתום יש בו איכויות של שקט שלווה אופטימיות
יש בו משהו שמרגיע את העיניים.מרחיב את הלב, מרחיב את הנשמה.
הכתומים באוכל מגוונים בצורותיהם ובמופע החקלאי שלהם.
על פטריות של פעם
פעם לפני שנים הייתי הולך עם אבא והאחים שלי, בעיקר בשבתות אבל לא רק.
תמיד לאחר הגשם הראשון הרציני, והחורף הרציני של דצמבר, היינו לוקחים את סל הרשת של אמא והולכים ליערות ירושלים.
שום רבותי שום

ועל שום מה ? טוב זאת כבר שאלה אחרת, ובכל זאת הרי שום הוא לא ממש משהו שאפשר להתעלם ממנו. יש ים של אנשים בכדור הארץ, ספק אם אחוז אחד יודה שהם אוהבים שום, אבל 99 אחוז יודו שהאוכל טעים מאווווווווווווווווד. ובמיוחד אם יש בו שום, גם אם אינם יודעים שיש בו שום, אז מסקנה היא - הרוב לא יודעים שהם אוהבים שום.

על עלים ושאר ירקות
הדבר הבולט ביותר בתרבות שלנו הוא אולי חוסר התרבות שלנו, ואולי בעצם תרבות בהתהוות.
השד יודע כמה קצוות מושכות את הקולינאריה הישראלית, את המטבח הישראלי, משוות לו צורה, קובעות בו טעמים וצורות. כל אותם בעלי אופי משלהם שבאו מקצוות הכדור שלנו לפינה הקטנה הזאת, לומר בלי בושה, שלנו הכי טעים, הכי יפה,הכי מקורי. ואתם יודעים מה? כולם צודקים כולם מלכים בארמונם.
הקיץ עבר החום הגדול שנה חדשה באה לכל
חשבתי לעצמי, אולי אפילו לא ממש בצורה מסודרת פשוט מחשבות על ראש השנה: איזה מן יום זה? את מה הוא מסמל? מה אנחנו חוגגים? ולמה וכמה שווה לנו החג הזה?
איך לעבוד עם בשר ולהנות
הבשר הוא סוג של מזון עדין מאוד. חשבתי שיהיה נכון להסביר קצת את מהות העבודה על הבשר בכלל ונתחים מסוימים בפרט.
שוק מחנה יהודה - שוק ילדותי
אם יש משהו שרציתי להתחיל איתו ולחלוק איתכם הקוראים, הוא תחילת הדרך. אותה התחלה שהביאה אותי בגיל כל כך צעיר להכיר כל אבן מאבני ירושלים, וכל צמח ראוי למאכל הגדל בין הגבעות החשופות של ירושלים של פעם. ולא רק זה. כי בעצם חלק מאותם הימים היפים של ילדותי קשורים גם בשוק, שוק מחנה יהודה במרכז ירושלים.
ממולאים שצריך לאמץ
כמו תמיד חברים יקרים הממולאים ממלאים חלק חשוב בחיינו, כן נכון יש בהם טעם וריח שמזכירים לחלק מאיתנו את הבית של אמא. ואמא יש רק אחת.
הריח סביב האוכל
להתכרבל סביב הריח זה בערך תמצית כל הכיף בימים של גשם של קור של חורף. לנו בארץ יש ימים של גשם נעים, כאלה עם ריח תמיד של שלכת מעורבת באביב.
ותמיד הריח הזה הוא דיי אופטימי, משיר עלה ובאחת מצמיח אחר.
על דגים נעימים למראה וטעימים להפליא
מה אומר הדג לטבח?
הדגים שתקנים גדולים, מקסימום עושים בלונים, קורצים עין, מניעים סנפיר. יש להם חן מיוחד, תנועתם חלקה ויציבה, כאילו מזיזים עכוז, רק שאצלם מזיזים זימים. יש כל כך הרבה סוגים של דגים, יש האומרים שמספר הסוגים של הדגים גדול ממספר בעלי הכנף.
פרי העונה וטעם החיים
בעונה הזאת אולי יותר מכל מושך את העין, אבל לא פחות מזה את הלב הוא כמות פרי העונה, פירות עם צבע נפלא, טעם מדהים, המגוון עצום. לא פעם אני עומד נוכח האפשרויות הבלתי נגמרות של היצע בחנויות הירקנים.
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution