על דגים נעימים למראה וטעימים להפליא
מה אומר הדג לטבח?
הדגים שתקנים גדולים, מקסימום עושים בלונים, קורצים עין, מניעים סנפיר. יש להם חן מיוחד, תנועתם חלקה ויציבה, כאילו מזיזים עכוז, רק שאצלם מזיזים זימים. יש כל כך הרבה סוגים של דגים, יש האומרים שמספר הסוגים של הדגים גדול ממספר בעלי הכנף. הדגים מתחלקים לשני סוגים: יש את דגי המים המתוקים הגדלים באגמים ונחלים. ויש את דגי הים, דגי מים מלוחים. גם אז יש את דגי הבריכה, ודגים הגדלים בחוות גידול ימיות. יש דגים בעלי שומן רב יותר, ויש דגים עם אחוזי שומן נמוכים.
הידע הזה של סוג הדג ומקור מוצאו, אחוזי השומן שלו ועוד נתונים אחרים, הם סוג הידע שיגרום לנו לקבל את ההחלטה באיזה דג נשתמש ומתי, ובאיזה דרך הכנה נבחר. האנגלים אוהבים את הפיש אנד ציפס, דג עם ציפוי פנל המטוגן בשמן עמוק. היוונים אוהבים לטגן כך סתם בשמן רדוד ובלי ציפוי, או בקדרה מהירה עם עשבי תיבול.

לפעמים אני חושב ביני לבין עצמי, מה יכול הדג לומר לי על עצמו לו יכול היה לדבר: איך היה בוחר לעצמו להיות מוגש? בארוחת דגים כמובן. ובכלל מה הכי נכון לעשות כך שיצא טעים, בריא, ריחני? ובעיקר מעניין על הצלחת. אני חושב ביני לבין עצמי שהדג כמו האדם לא אוהב להיות לבד, איך אני יודע? האמת שאני לא, אבל תמיד הוא מצטלם עם כל החברה בלהקות ענק, ההרמוניה המדהימה של תנועתם מתחת למים, תנועתם המשותפת, ראוי לה שנלמד ממנה איך להיות כל כך מתואמים, אז זהו, הדג לא אוהב להיות לבד.

ולכן גם על הצלחת, גם בהכנת הארוחה תת ימית אני אוהב לראות גוונים וצבעים, טעמים ומטעמים, ריחות וטקסטורות עם אופי ויופי, כאלה שהביס שם במנה הזאת יהיה מעניין ומרגש ממלא צלחת מעניינת ומפתה .

חזור
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution