העגבניה המדהימה הזו

העגבניה, אולי יותר מכל הירקות בבית,היא חלק בלתי נפרד בכל ארוחה כמעט.
יש בה איכויות מדהימות המאפשרות לשלב אותה בהצלחה בכל נגיעה כמעט הקשורה לבישול.
 
לאורך השנים השתמשו בה כמנה בפני עצמה,הן במטבח הצרפתי הקלאסי,והן במטבח המזרחי.
כתוספת בכל מנה של אוכל מהיר הקשורה בבשר כמו המבורגר או שניצל,יש פרוסות של עגבניה.
כך גם בכל סנדביץ בר ,בפלאפל,סלטים,רטבים,טארטלטים.וריבות. במטבח האמריקאי והיפני
גם עגבניות מוחמצות. ובתעשיה רסק עגבניות. בכל מנה במסעדת גורמה מוצאים עגבניות לחות
או מיובשות,על קרוסטיני, או תוספת לתבשיל.
 
יש בה משהו מענג מאוד
למשל : סתם עגבניה חתוכה לפרוסות עם מלח גס ומעט שמן זית על ביס באגט טרי ובזיליקום
וגם אותה פרוסת עגבניה צלויה על טפלון בלי שמן או עם ממש מעט.באותה הקומבינציה כמו קודם.
 
לאחרונה נכתבו הרבה מאמרים על החומר הפעיל " ליקופן" המצוי בשפע בעגבניה.החומר נמצא בריכוזים
גבוהים יחסית בקטשופ,והוא מומלץ על כן ,למרות היותו שייך לכאורה לג’אנק פוד. כמזון ממש בריא לילדים.
זאת מעבר לעובדה שציינתי קודם על היותה נוגדת חמצון בגוף. הוא הסיפור מאחורי המלחמה בסרטן
ע"י שימוש באוכל בריא .

 

חזור
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution