סלק סלק תרדוף

לא, חס וחלילה  לא במובן הרע, אלא כי אם במובן של להט הביס בפרי האדמה הזה.

הסלק היה מאז ומעולם שייך לחוג מסוים של צרכנים, בעיקר כאלה שבגרו מתוך מסורת הסלק בבית של אמא ואבא. שאכלו ושתו סלק. כן יש כאלה שאוהבים את טעמו סחוט, ויש המכינים ממנו את הבורשט הידוע בטעמו העז. ויש את הלפת המוחמצת ומגוונת בצבע הסלק.

אני יודע לספר גם על שנות ה-70 המאוחרות בהן היו יושבות נשים ערביות בכפרים של איזור בית לחם ובית גאלה, בית סחור וחברון, והסלק שימש אותם כבסיס של צבע טבעי לצביעה של צמר כבסים טהור, אחר כך היו טווים את הצמר ומוכרים אותו לסריגה.

יש במשפחת הסלקים המון בריאות, יש את סלק הסוכר, הוא משמש כחומר הגלם המוכר ביותר להכנת הסוכר הלבן הידוע לנו כל כך. ויש את הסלק למאכל, זה עם צבעי הארגמן.  לא פעם כאשר מזדמן לי לעמוד במקום מואר ביום שטוף שמש, לחתוך את הסלק ולהביט בגוונים המדהימים שלו, אני רק יכול להמליץ לכם לנסות להביט. תאמינו לי צבע יפה שכזה עם שינויי גוון בין הליבה לקליפתו לא ראיתם מזמן, יש שם בעיקר צבעים חמים, כן כן חמים למראה, ומחממים את הלב.
 
בסלק יש חומר המכונה אינדול , הוא סוג של חומר האחראי על ייצור חומצות אמינו בגופינו. החומצות האלה אחראיות על בניית מסת השריר. אבל לא רק זה, יש בו גם ויטמין סי זמין ובכמויות נפלאות, כולנו יודעים כמה חשוב ויטמין סי למערכת החיסון.

אני יודע ! בטח תגידו משוגע, מה קורה פה כולו סלק ...
כן הסלק הזה פשוט מחרפן, וככל שחולף הזמן אני מעריך אותו יותר ויותר כחביב המטבח.

אולי הדבר הכי בולט הוא העובדה שאנשים לא ממש יודעים מה לעשות עם הסלק: איך מבשלים? איך מטפלים? ובכלל בשביל מה לטרוח אם הוא לא בתפריט? או בכלל קצת מפחיד.

אז הנה אני מנסה לרסן קצת את הפחדים, לקרב קצת את הלבבות. ולשכנע לנסות. מה יש כבר להפסיד?

 

חזור
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution