הצבע הכתום שולט בצלחת

אני אוהב את הצבע הכתום יש בו איכויות של שקט שלווה אופטימיות
יש בו משהו שמרגיע את העיניים.מרחיב את הלב, מרחיב את הנשמה.
הכתומים באוכל מגוונים בצורותיהם ובמופע החקלאי שלהם.

יש את הגזר הגדל כמו שאר השורשים בפרי מתחת לאדמה, יש את הפלפל הכתום הגדל על שיחים עונתיים והוא בעצם סוג של גידול גנטי, ובכל זאת מוצלח. יש את האבטיח הכתום שמאיר פניו בצבע נעים לעין וטעמו דומה לאבטיח הרגיל, אבל שונה מתיקותו קלה יותר ומרקמו פריך.

מה כבר לא נאמר, נכתב, תועד על הבטטה. אולי המרצדס של הירק הכתום, המרקם
הנפלא שלה,טעם מתוק ונעים לביס מזדמן,עשירה בויטמינים ומינראלים. יש לה נוכחות
יש לה פוזה ,ולא חסר לה מעמד של ברוכה הבאה בכל ארוחה.

והדלועים. ארץ עצומה של סוגים,טעמים ומרקמים, יופייה של הדלעת הוא בעיני חלום.
יש לה צורות שונות וכל אחת מהן עלמת חן בשדה החקלאי של ימיינו. יש היום לא מעט גידולים
של דלעת מסוגים שונים. הטעם והריח, המרקם והצבע, הצורה והשימוש פשוט עצומים.
בימינו כאשר כל דבר כבר אפשרי . ניתן למצוא את עגבניות שרי תמר ,צבעם הכתום ,וטעמם המתוק
גורם לשיכרון חושים ,שיכרון שמתחיל מיד עם הביס הראשון ,הטעם עובר את חלל הפה,ומיד
ניתן לחוש את הריח המבושם המתפשט בחלל האף, ממלא את הגוף בניחוחות שדה לימוניות
מדהימות.

כיוון שאי אפשר להתעלם מקדמה, כדאי לציין גם את הכרובית הכתומה. כן כרובית כתומה.
במסגרת המאמצים שלי בשנה האחרונה למצוא רעיונות קולינאריים חדשים   ,לא זנחתי גם
את תחום האטרקציה של צבע חומר הגלם,וצורתו . פניתי למגדלים מוכשרים שעמלו לא מעט
ובאו עם שפע של צבע ,צורה ,ורעיונות של מוצרים חדשים, החל מצבעי הגזר החדש.דרך
צבעי אבטיח מגוונים ,וכרובית בשלל צבעים ומופעים.

כמובן שאי אפשר לשכוח בצד הכתומים גם את פרי ההדרים: שלל סוגים של תפוזים ריחניים ונעימים למגע, טעמם המגוון מאפשר שימוש עצום ליישומים שונים גם בבישול ואפיה וגם בשימוש כחומר גלם לסלט טרי, או כליווי של מנה ראשונה. 

בלי סוף סוגים של קינוחים. ובכלל כיף ללכת עם תפוז ביד. להריח מידי פעם, גם את התפוז
וגם את כף היד. נסו ללטף את בן הזוג אחרי ותראו כמה מחמאות.
יש את הקלמנטינות המדהימות.המנדרינות. אני אישית הכי אוהב את מיכל. זאת יש לה את
הטעם הטוב ביותר, הריח הטוב ביותר והמרקם הכי טוב. כיף לקחת אותה איתך לחיק הטבע
משם תמיד חוזרים עם חיוך גדול של יום כתום.

יש את האפרסמון המדהים, לפחות עליו נאמר שהיה בעבר חומר הגלם העיקרי בתעשיית הבושם בתקופת ההתיישבות החקלאית המקראית בעין גדי ים המלח . מעבר לעובדה הזאת יש לאפרסמון
הבשל תכונות טעם מדהימות.הרכות בה הוא נספג בגוף ,טעם הדבש המרוכז בליבת הפרי ,המרקם
החלק שלו כפרי בשל. משאירים אותו בליגה המובילה של פרי הארץ.

חס וחלילה לכוח את המלון הישראלי שלנו. כתום ומתוק,בעל ריחות משכרים של בושם ואדמה יחד.
אלוף כל אירוח ומסיבה גם בשלב קבלת הפנים,המנה הראשונה.העיקרית, וכמובן הקינוח.
אם הייתי חושב על שוס כל ביס כל קינוח או סלט, אני רץ ישר למנגו: אח, איזה פרי עסיסי
איזה יופי של צורה, כמה נעים להרביץ בו ביס, כמה נפלא לעצום עיניים ליהנות מהטעם והריח...כמה טוב להכין ממנו קרם פטסייר לקינוח, או רוטב סלסלה לחזה עוף, או ממרח גבינה ומנגו עם צ’ילי.

על כל אלה צריך לזכור יותר מכל דבר אחר את תרומתם של הירקות והפירות האלה לבריאות הגוף שלנו. את מרכיבי נוגדני החמצון שלהם המונעים סרטן מסוגים שונים, ה-בטא קרוטן המסייע לכבד בתהליך קליטתו בגוף והופך לוויטמין A ועוד שפע של מינרלים כמו גם ויטמינים המסייעים לשמירה על בריאות הגוף על בריאות ובניית העצם, וגם על מערכת הראיה שלנו. בעיקר שיפור הראיה בלילה.

אז רגע לפני שהולכים לאכול כתום, תחשבו כתום. תרגישו אותו, תריחו אותו
ותראו איך יומכם הופך כתום ומואר כמו שמש.

חזור
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution