שום רבותי שום

ועל שום מה ? טוב זאת כבר שאלה אחרת, ובכל זאת הרי שום הוא לא ממש משהו שאפשר להתעלם ממנו. יש ים של אנשים בכדור הארץ, ספק אם אחוז אחד יודה שהם אוהבים שום, אבל 99 אחוז יודו שהאוכל טעים מאווווווווווווווווד. ובמיוחד אם יש בו שום, גם אם אינם יודעים שיש בו שום, אז מסקנה היא - הרוב לא יודעים שהם אוהבים שום.

כן אני יודע וגם מודה, יש לו לשום טעם עז וגם ריח עז. נו אז מה? אז לא מגיע לו כבוד? מגיע ועוד איך מגיע. מגיע בעיקר כי טעם וריח , עליהם באמת אין מה להתווכח. אז עכשיו נותר רק לומר: תודה לאל, תודה לאל ש-יש לנו שום בישראל.

פעם לפני שנים רבות הייתי הולך ברחובות ירושלים של העיר המזרחית, שם באחת השכונות " וואדי גוז " שכן בתוך בית עתיק איש מיוחד שהכין חומוס טרי כל בוקר, ורק על הבוקר. כי אחרי 10 היה סוגר והולך לביתו.
הייתי יושב שם ומביט בו איך שהיה מכין את החומוס בתוך מכתש ועלי ענקיים, היה מעיף את הגרגירים באוויר ישר אל תוך המכתש ומתחיל לכתוש ביד אחת, וביד השנייה היה ממשיך להכניס עוד גרגירי חומוס, אבל הכי אני זוכר את שיני השום הצחורות והגדולות שהיה מכניס פנימה, רגע אחר כך היה מתפשט בחלל החדר ריח מדהים, לפעמים אני עוצם עיניים וחוזר לשם והריח המדהים הזה ממש כשיכר באפי, לא עוזב גם אחרי שנים רבות.

השום כמו כל דבר הקשור באוכל, יש לו את היתרונות,יש לו את החסרונות , אבל אוכל בלי שום, אהה..זה רק חיסרון, חיסרון ענק.

אמרו על השום שהוא מיוחד ובריא , קראתי ועדיין אני קורא המון מאמרים בנושא, האמת היא שזה לא ממש מעניין אותי אם הוא באמת עוזר לבריאות. אני בטוח , וגם יודע  שהוא לא מזיק. אז אני שואל את עצמי: כמה דברים לא מזיקים אני מכיר? ואין הרבה כאלה, אז בשביל האחד הזה אני מוכן להצדיע במסע שלי לארץ הטעם הטוב.

אתם יודעים מה! קשה לי לדמיין את העולם הקולינארי בלי השן הלבנה הצחורה הזאת עם הטעם המופלא, הארומה המדהימה, עם הפשטות והצניעות האופיינית רק לשום.

 

חזור
עמוד הבית | שרותים | לקוחות | ספקים מומלצים | הקמת מסעדות | ייעוץ לעסקים | קייטרינג | בניית תפריטים | שרות למנויים | הכשרת עובדים | מאמרים | מתכונים | צרו קשר
BYON IT Solution